دوره 25، شماره 1 - ( 2-1391 )                   جلد 25 شماره 1 صفحات 32-43 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of some chemicals on stability of anthocyanins from blackberry (Morus nigra). 3. 2012; 25 (1) :32-43
URL: http://ibs.org.ir/article-1-64-fa.html
بررسی اثر برخی عوامل شیمیایی بر پایداری آنتوسیانینهای استخراج شده از میوه شاه توت (Morus nigra). 1. 1391; 25 (1) :32-43

URL: http://ibs.org.ir/article-1-64-fa.html


چکیده:   (637 مشاهده)
آنتوسیانینها که زیر گروهی از فلاونوئید ها می باشند، مسئول ایجاد رنگهای قرمز، بنفش و آبی در بسیاری از گلها، میوه ها و سبزیجات هستند. میوه ها وتوتها نمونه هایی از منابع غنی از آنتوسیانین در طبیعت هستند. آنتوسیانینها به دلیل اثرات مفید در سلامتی، به خصوص به دلیل داشتن فعالیتهای آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی، ضد التهابی و ضد رگ زایی قابل ملاحظه اند. تراکم و پایداری رنگیزه های آنتوسیانین به فاکتورهای متعددی بستگی دارد، از جمله: ساختار و غلظت رنگیزه ها،pH ،  دما ، نور، شدت وکیفیت حضور سایر رنگیزه ها، یونهای فلزی، آنزیمها، اکسیژن، پراکسید هیدروژن،  آسکوربیک اسید، دی اکسید گوگرد،  قندها و غیره. در این مطالعه رنگیزه های آنتوسیانین استخراج شده از  میوه شاه توت در معرض غلظتهای متفاوت قند، H2O2 ، SO2 و آسکوربیک اسید قرار داده شدند و اثرات این مواد بر پایداری آنتوسیانینها سنجیده شد. هر کدام از مواد یاد شده اثرات متفاوتی روی پایداری آنتوسیانینها داشتند، طوری که برخی در غلظتهای ویژه موجب پایداری شده و تعدادی نیز دارای اثر تخریبی بر پایداری آنتوسیانین بودند
واژه‌های کلیدی: آنتوسیانین، شاه توت، پایداری
متن کامل [PDF 350 kb]   (919 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۵/۱۰/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن زیست شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Iranian Biology Society

Designed & Developed by : Yektaweb