توجه                    توجه
انتخابات اعضای هیأت مدیره جدید در مجامع عمومي فوق العاده و عادی بطور فوق العاده انجمن زيست شناسي ايران، اول شهریور 1397 در محل برگزاری بیستمین کنگره ملی و هشتمین کنگره بین‌­المللی زیست­‌شناسی ایران در مراغه،  دانشگاه مراغه، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی 
برای کاندیداتوری در
انتخابات اینجا کلیک کنید
20th National and 8th International Congress on Biology, Maragheh, Iran
 

دوره 24، شماره 5 - ( 9-1390 )                   جلد 24 شماره 5 صفحات 679-687 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Daucus carota seeds extract on serum levels of Glucose, Lipids and Lipoproteins in type I diabetic male rats. 3. 2011; 24 (5) :679-687
URL: http://ibs.org.ir/article-1-36-fa.html
اثر عصاره دانه های هویج(Daucus carota) بر سطح سرمی گلوکز، لیپیدها و لیپوپروتئینها در موشهای صحرایی نر دیابتی نوع I. 1. 1390; 24 (5) :679-687

URL: http://ibs.org.ir/article-1-36-fa.html


چکیده:   (1504 مشاهده)
با توجه به خواص آنتی اکسیدانی دانه های هویج (Daucus carota) و اثر بخشی آنتی اکسیدانها در بهبود دیابت ملیتوس، در این مطالعه اثر عصاره دانه های این گیاه بر سطح سرمی گلوکز، لیپیدها و لیپوپروتئینها در موشهای صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین (STZ) بررسی شد. با تزریق STZ به میزانmg/kg, i.p 70 در موشهای صحرایی نر، دیابت نوع I القاء شد. قبل از تزریق و همچنین 5 روز بعد از تزریق STZ خون گیری انجام و موشهایی که سطح سرمی گلوکز آنها بیش از mg/dL 250 بود، دیابتی محسوب و به 5 گروه تقسیم شدند که عصاره الکلی D. carota با دوزmg/kg/day 300، 200، 100 ، گلایبن کلامید با دوز 600 میکروگرم بر کیلوگرم و 5/0 میلی لیتر آب مقطر(حلال عصاره) را به طور جداگانه به مدت 3 روز به صورت خوراکی دریافت کردند. بعد از 3 روز، در شرایط ناشتا خون گیری از موشها انجام و سطح سرمی گلوکز، تری گلیسریدها، کلسترول و HDL با کیتهای مربوط به روش اسپکتروفتومتری تعیین شد. نتایج نشان داد که تجویز عصاره با دوز mg/kg300 به مدت 3 روز سطح سرمی گلوکز را به طور معنی داری کاهش داد ( 05/0 p<). ضمناً دوزهای مختلف عصاره (3 روزه) ، سبب کاهش سطح سرمی تری گلیسرید و دوزهای mg/kg 200،300 سطح سرمی کلسترول و دوز mg/kg 200 عصاره (3 روزه) سطح سرمی VLDL و LDL را کاهش داد ( 05/0(p<. بنابراین عصاره دانه های هویج )ِِD. carota) دارای خاصیت هیپوگلیسمیک و به ویژه اثر بارز کاهنده بر سطح لیپیدهای سرم در موشهای دیابتی می باشد.
متن کامل [PDF 325 kb]   (273 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۵/۱۰/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن زیست شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Iranian Biology Society

Designed & Developed by : Yektaweb