دوره 25، شماره 3 - ( 6-1391 )                   جلد 25 شماره 3 صفحات 445-455 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Essential oil composition and antimicrobial activities of oil, alcoholic extract of Artemisia sieberi from Firoozkooh region. 3. 2012; 25 (3) :445-455
URL: http://ibs.org.ir/article-1-103-fa.html
بررسی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس و اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره الکلی Artemisia sieberi از منطقه فیروزکوه. 1. 1391; 25 (3) :445-455

URL: http://ibs.org.ir/article-1-103-fa.html


چکیده:   (702 مشاهده)
این تحقیق به منظور استخراج و بررسی کمی وکیفی اسانس و همچنین بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس، عصاره متانولی و فراکسیونهای مختلف <em>Artemisia sieberi</em> در مرحله گل دهی صورت گرفت. اندامهای هوایی &amp;nbsp;<em>A. sieberi</em> از منطقه فیروزکوه جمع آوری شده و پس از خشک شدن سر شاخه های سبز برای اسانس گیری و عصاره گیری مورد استفاده قرار گرفت. اسانس گیری به روش تقطیر با آب و آنالیز اسانسها توسط دستگاههای GC و GC/MS صورت گرفت. در آنالیز اسانس مجموعاً 20 ترکیب شناسایی شد که عمده ترین این ترکیبات در اسانس <em>A. sieberi</em> &amp;nbsp;عبارت بودند از8،1-سینئول (6/47 درصد)، کامفور (5/35 درصد) و کامفن (3/8 درصد). همچنین عصاره متانولی و از این عصاره فراکسیونهای کلروفرمی، بوتانولی و آبی تهیه شد و نهایتاً اثرات ضدمیکروبی اسانس و عصاره و فراکسیونهای آنها بر علیه 8 نوع باکتری گرم مثبت و گرم منفی مورد بررسی قرار گرفت . باکتریهای مورد مطالعه عبارت بودند از: <em>Bacillus cereus</em><em>، </em><em>Bacillus subtilis</em><em>، </em><em>Kelebsiella penomonia</em><em>، </em><em>Pseudomonas aeruginosa</em><em>،</em> <em>Escherchia coli </em><em>، </em><em>Yersinia&amp;nbsp; entrocolitica</em><em>، </em><em>&amp;nbsp;Staphylococcus&amp;nbsp; aureus</em><em> </em>و<em>Micrococcus luteus </em><em>.</em> مطالعه اثر ضد میکروبی اسانس بر علیه باکتریهای گرم مثبت نشان داد که اسانس باعث ایجاد هاله های عدم رشد بیش از 20 میلی متر روی باکتریهای گرم مثبت شده و بنابراین اثر قوی بر علیه این باکتریها داشته است. به نحوی که میزان این اثر با اثر تتراسایکلین و اریترومایسین برابر بوده است. مقایسه اثر ضد میکروبی اسانس بر علیه باکتریهای گرم منفی نشان داد که اثر اسانس بر باکتریهای مختلف شباهتها و تفاوتهایی داشته است. اسانس بر علیه <em>P. aeruginosa</em> بی&amp;zwnj;اثر بود، در حالی که بر <em>K. pneumonia</em> اثرقوی داشت. مقایسه اثر اسانس بر <em>E. coli</em> با آنتی بیوتیکهای جنتامایسین و کربنیسیلین نشان داد که اسانس اثر قوی تری از آنتی بیوتیکهای سنتزی داشته است.&amp;nbsp; اثر اسانس <em>A. sieberi</em> از اثر جنتامایسین و کربنیسیلین بر <em>Y. entrocolitica</em> کمتر بود. نتایج به دست آمده از بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره و فراکسیونهای آن نشان دادکه هاله های عدم رشد ایجاد شده بر علیه باکتریهای مذکور یکسان نبوده است . بیشترین هاله عدم رشد ناشی از عصاره متانولی بر روی <em>Y. entrocolitica</em> ایجاد شد در حالی که این عصاره هیچ اثری بر روی <em>E. coli</em> نداشت. به نظر می رسد از اسانس و عصاره <em>A. sieberi</em> یا فراکسیونهای خاصی از آن می توان برای درمان برخی از بیماریها استفاده کرد.
متن کامل [PDF 302 kb]   (246 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۵/۱۰/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن زیست شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Iranian Biology Society

Designed & Developed by : Yektaweb