توجه                    توجه
انتخابات اعضای هیأت مدیره جدید در مجامع عمومي فوق العاده و عادی بطور فوق العاده انجمن زيست شناسي ايران، اول شهریور 1397 در محل برگزاری بیستمین کنگره ملی و هشتمین کنگره بین‌­المللی زیست­‌شناسی ایران در مراغه،  دانشگاه مراغه، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی 
برای کاندیداتوری در
انتخابات اینجا کلیک کنید
20th National and 8th International Congress on Biology, Maragheh, Iran
 

دوره 25، شماره 3 - ( 6-1391 )                   جلد 25 شماره 3 صفحات 445-455 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Essential oil composition and antimicrobial activities of oil, alcoholic extract of Artemisia sieberi from Firoozkooh region. 3. 2012; 25 (3) :445-455
URL: http://ibs.org.ir/article-1-103-fa.html
بررسی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس و اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره الکلی Artemisia sieberi از منطقه فیروزکوه. 1. 1391; 25 (3) :445-455

URL: http://ibs.org.ir/article-1-103-fa.html


چکیده:   (1406 مشاهده)
این تحقیق به منظور استخراج و بررسی کمی وکیفی اسانس و همچنین بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس، عصاره متانولی و فراکسیونهای مختلف <em>Artemisia sieberi</em> در مرحله گل دهی صورت گرفت. اندامهای هوایی &amp;nbsp;<em>A. sieberi</em> از منطقه فیروزکوه جمع آوری شده و پس از خشک شدن سر شاخه های سبز برای اسانس گیری و عصاره گیری مورد استفاده قرار گرفت. اسانس گیری به روش تقطیر با آب و آنالیز اسانسها توسط دستگاههای GC و GC/MS صورت گرفت. در آنالیز اسانس مجموعاً 20 ترکیب شناسایی شد که عمده ترین این ترکیبات در اسانس <em>A. sieberi</em> &amp;nbsp;عبارت بودند از8،1-سینئول (6/47 درصد)، کامفور (5/35 درصد) و کامفن (3/8 درصد). همچنین عصاره متانولی و از این عصاره فراکسیونهای کلروفرمی، بوتانولی و آبی تهیه شد و نهایتاً اثرات ضدمیکروبی اسانس و عصاره و فراکسیونهای آنها بر علیه 8 نوع باکتری گرم مثبت و گرم منفی مورد بررسی قرار گرفت . باکتریهای مورد مطالعه عبارت بودند از: <em>Bacillus cereus</em><em>، </em><em>Bacillus subtilis</em><em>، </em><em>Kelebsiella penomonia</em><em>، </em><em>Pseudomonas aeruginosa</em><em>،</em> <em>Escherchia coli </em><em>، </em><em>Yersinia&amp;nbsp; entrocolitica</em><em>، </em><em>&amp;nbsp;Staphylococcus&amp;nbsp; aureus</em><em> </em>و<em>Micrococcus luteus </em><em>.</em> مطالعه اثر ضد میکروبی اسانس بر علیه باکتریهای گرم مثبت نشان داد که اسانس باعث ایجاد هاله های عدم رشد بیش از 20 میلی متر روی باکتریهای گرم مثبت شده و بنابراین اثر قوی بر علیه این باکتریها داشته است. به نحوی که میزان این اثر با اثر تتراسایکلین و اریترومایسین برابر بوده است. مقایسه اثر ضد میکروبی اسانس بر علیه باکتریهای گرم منفی نشان داد که اثر اسانس بر باکتریهای مختلف شباهتها و تفاوتهایی داشته است. اسانس بر علیه <em>P. aeruginosa</em> بی&amp;zwnj;اثر بود، در حالی که بر <em>K. pneumonia</em> اثرقوی داشت. مقایسه اثر اسانس بر <em>E. coli</em> با آنتی بیوتیکهای جنتامایسین و کربنیسیلین نشان داد که اسانس اثر قوی تری از آنتی بیوتیکهای سنتزی داشته است.&amp;nbsp; اثر اسانس <em>A. sieberi</em> از اثر جنتامایسین و کربنیسیلین بر <em>Y. entrocolitica</em> کمتر بود. نتایج به دست آمده از بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره و فراکسیونهای آن نشان دادکه هاله های عدم رشد ایجاد شده بر علیه باکتریهای مذکور یکسان نبوده است . بیشترین هاله عدم رشد ناشی از عصاره متانولی بر روی <em>Y. entrocolitica</em> ایجاد شد در حالی که این عصاره هیچ اثری بر روی <em>E. coli</em> نداشت. به نظر می رسد از اسانس و عصاره <em>A. sieberi</em> یا فراکسیونهای خاصی از آن می توان برای درمان برخی از بیماریها استفاده کرد.
متن کامل [PDF 302 kb]   (432 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۵/۱۰/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن زیست شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Iranian Biology Society

Designed & Developed by : Yektaweb