دوره 25، شماره 3 - ( 6-1391 )                   جلد 25 شماره 3 صفحات 423-429 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Quantification of crocin, picrocrocin and safranal components of saffron (Crocus sativus L.) in Ghaen and Tabas regions. 3. 2012; 25 (3) :423-429
URL: http://ibs.org.ir/article-1-101-fa.html
بررسی میزان رنگیزه کاروتنوئیدی کروسین، پیکروکروسین و سافرانال در گونه زعفران Crocus sativus L. در مناطق قائن و طبس. 1. 1391; 25 (3) :423-429

URL: http://ibs.org.ir/article-1-101-fa.html


چکیده:   (715 مشاهده)
زعفران گیاهی دائمی، علفی و زینتی است که می تواند یک دوره خشک را به شکل بنه در زیر خاک و به صورت رکود یا خواب بگذراند. کلاله حاوی سه ترکیب اصلی کروسین (رنگیزه های کاروتنوئیدی محلول در آب)، پیکروکروسین (گلیکوزید تلخ مزه) و سافرانال (جزء اصلی مواد فرار معطر زعفران) می­باشد. کروسین که از ترکیبات کاروتنوئیدی زعفران است به عنوان ترکیبات ضد سرطان (anticancer) از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری می کند. از آنجا که ارزش اقتصادی و کیفیت زعفران وابسته به محتوای ترکیبات کروسین، پیکروکروسین و سافرانال آن می­باشد، در این مطالعه ضمن تعیین کمی میزان این ترکیبات به روش HPLC در مناطق قائن و طبس، زعفران این مناطق از لحاظ کمی تعیین کیفیت شد.
متن کامل [PDF 244 kb]   (420 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۵/۱۰/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن زیست شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Iranian Biology Society

Designed & Developed by : Yektaweb