دوره 25، شماره 2 - ( 3-1391 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 295-302 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparison of Pigments Content, Split Rate and Kernel Dry Weight of Two Pistachio Cultivars (Pistacia Vera L.) During Fruit Development.. 3. 2012; 25 (2) :295-302
URL: http://ibs.org.ir/article-1-88-fa.html
بررسی مقایسه‌ای مقدار رنگیزه‌‌‌ها، درصد خندانی و وزن خشک مغز در دو رقم پسته (Pistacia vera L.) طی نمو میوه. 1. 1391; 25 (2) :295-302

URL: http://ibs.org.ir/article-1-88-fa.html


چکیده:   (2761 مشاهده)
در این پژوهش اثر بلوغ بر مقدار رنگیزه&amp;shy;ها، وزن خشک مغز و در صد خندانی در دو رقم پسته احمد&amp;shy;آقایی و اوحدی انجام شد. نمونه گیری به فواصل ده روزه از خوشه های میوه در حال نمو درسه تکرار از 95 روز تا 175 روز پس از شکوفایی کامل گل (DAF) انجام شد. در هر دو رقم 115 روز پس از شکوفایی کامل، بیشترین مقدار کلروفیل مشاهده شد که بیشینه&amp;nbsp; میزان آن <br /> (<sup>1- </sup>&amp;nbsp;mg.g fw34/9) مربوط به رقم احمد&amp;shy;آقایی بود و سپس کاهش معنی&amp;shy;دار کلروفیل در هر دو رقم دیده شد. نتایج تغییرات مقدار آنتوسیانین کل در دو رقم احمدآقایی و اوحدی، بیان&amp;shy;گر افزایش معنی&amp;shy;دار این رنگدانه در طول بلوغ است به طوری که در رقم احمد&amp;shy;آقایی 165 روز و در رقم اوحدی 145 روز پس از شکوفایی کامل بیشترین مقدار آنتوسیانین مشاهده شد و سپس در هر دو رقم مقدار آن کاهش یافت. در طی بلوغ افزایش معنی&amp;shy;داری در درصد خندانی مشاهده شد به طوری که بیشترین درصد خندانی با میزان 70 درصد در رقم احمد&amp;shy;آقایی و 62 درصد در رقم اوحدی، 165 روز پس از شکوفایی کامل بود. میزان وزن خشک مغز (Kernel) با نزدیک شدن به زمان برداشت افزایش یافت و بیشترین مقدار آن در دو رقم اوحدی و احمدآقایی به ترتیب 145 و 155 روز پس از شکوفایی ثبت شد. این پژوهش 135 و 165 روز پس از شکوفایی کامل گل را به ترتیب برای برداشت مغز سبز و نیز برداشت نهایی هر دو رقم پسته پیشنهاد داد.
متن کامل [PDF 222 kb]   (961 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/10/5 | انتشار: 1391/3/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن زیست شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Iranian Biology Society

Designed & Developed by : Yektaweb