دوره 25، شماره 1 - ( 2-1391 )                   جلد 25 شماره 1 صفحات 64-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The effects of temperature on molting and mortality of narrow-clawed crayfish (Astacus leptodactylus). 3. 2012; 25 (1) :64-73
URL: http://ibs.org.ir/article-1-67-fa.html
مطالعه تأثیر دما بر پوست اندازی و تلفات خرچنگ دراز آب شیرین (Astacus leptodactylus ). 1. 1391; 25 (1) :64-73

URL: http://ibs.org.ir/article-1-67-fa.html


چکیده:   (2516 مشاهده)
پوست اندازی یکی از فرآیندهای زیستی مهم و وابسته به عوامل محیطی در سخت پوستان می باشد که در رشد و نمو، تولیدمثل و تکثیر و پرورش آنها بسیار مؤثر است. در این پژوهش طی سه فصل بهار، تابستان و پاییز  نمونه برداری از استخرهای خاکی پرورش خرچنگ دراز آب شیرین واقع در ایستگاه تحقیقات شیلاتی سفیدرود آستانه اشرفیه صورت گرفت. در هر آزمایش چهار تیمار و یک شاهد(17 تا 21درجه سانتی گراد ) با سه تکرار در نظر گرفته شد. دمای آب تیمارها به ترتیب، 5/0±15، 5/0±20، 5/0±25 و 5/0±30 درﺟﮥ سانتی گراد بود. در محدوده دمای 15 تا 30 درﺟﮥ سانتی گراد ، با افزایش دما میزان پوست اندازیها و تلفات افزایش یافت. میزان پوست اندازی از هفته سوم تا پنجم آزمایش تقریباً بالا بود که بر اساس آزمون توکی کمترین اختلاف معنی دار مربوط به هفته چهارم بود (p<0.05). در دمای 15 درﺟﮥ سانتی گراد تلفاتی دیده نشد و در مورد دیگر تیمارها، بیشترین تلفات در هفته اول و دوم آزمایش مشاهده شد. بر اساس نتایج این مطالعه، به نظر می رسد دمای مطلوب برای پرورش خرچنگ دراز آب شیرین در محدودﮤ دمای 25 درﺟﮥ  سانتی گراد(با 8/70 درصد پوست اندازی و 4/8 درصد تلفات و 8/20 درصد عدم تلفات و پوست اندازی) باشد.
متن کامل [PDF 222 kb]   (992 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/10/5 | انتشار: 1391/2/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن زیست شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Iranian Biology Society

Designed & Developed by : Yektaweb