دوره 24، شماره 3 - ( 6-1390 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 328-341 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Usage of Agricultural Lignocellulosic Wastes in Cost- Effective Production and Optimization of Alkaline Xylanase, by an Indigenous Strain of Bacillus Mojavensis Through Submerged Fermentation. 3. 2011; 24 (3) :328-341
URL: http://ibs.org.ir/article-1-2-fa.html
استفاده از ضایعات لیگنوسلولزی کشاورزی جهت تولید اقتصادی آنزیم گزیلاناز قلیایی، از سویه بومی Bacillus mojavensis به روش تخمیر غوطه ور و بهینه سازی تولید. 1. 1390; 24 (3) :328-341

URL: http://ibs.org.ir/article-1-2-fa.html


چکیده:   (3278 مشاهده)
در این پروژه ضمن جداسازی سویه بومی مناسب باسیلوس از خاک مزرعه پنبه، طی مراحل غربالگری اولیه و ثانویه، شایستگی آنزیم گزیلاناز تولید شده توسط این سویه، به لحاظ کمی و کیفی فعالیت آنزیمی بررسی گردید. سنجش دما و pH بهینه فعالیت آنزیمی در محدوده ای بالا از دما و pH، با اندازه گیری میزان آزاد شدن قندهای احیاء کننده انجام گرفت. بهینه دما و اسیدیته فعالیت آنزیمی گزیلاناز جداسازی شده در 9 pH و دمای 55 درجه سانتی گراد تعیین شد. نتایج مربوط به تعیین ترادف ژنتیکی S rRNA16 سویه غربال شده، 100 درصد تشابه ژنتیکی با توالی S rRNA16 باسیلوس موجاونسیس نشان داد و هویت جدایه مولد آنزیم، تحت عنوان سویه ای بومی از باسیلوس موجاونسیس مشخص گردید. باسیلوس موجاونسیس غربال شده به عنوان جدایه برتر جهت تولید اقتصادی گزیلاناز با استفاده از ملاس، باگاس، سبوس گندم، سبوس جو و شلتوک برنج وارد مرحله بهینه سازی گردید. با اعمال تمامی عوامل ممکن در فرآیند بهینه سازی، افزایش در میزان تولید آنزیم از IU/ml 68/194 به میزانی معادلIU/ml 466/302 پس از فرآیند بهینه سازی, مشاهده شد. موفقیت در تولید آنزیم گزیلاناز با استفاده از سوبسترای ارزان و مناسب و توانایی باکتری جهت استفاده از ضایعات لیگنوسلولزی (سبوس جو به عنوان منبع بهینه)، همچنین تولید گزیلاناز فعال درشرایط قلیایی و دمایی بالا، این سویه را جهت تولید اقتصادی گزیلانازهای مناسب صنعتی نامزد می کند.
متن کامل [PDF 274 kb]   (775 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/10/5 | انتشار: 1390/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن زیست شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Iranian Biology Society

Designed & Developed by : Yektaweb